Германската компания Sono обяви, че резервациите за соларния автомобил са

...
Германската компания Sono обяви, че резервациите за соларния автомобил са
Коментари Харесай

Над 20 хиляди поръчки за соларната електрическа кола

Германската компания Sono разгласи, че резервациите за слънчевия автомобил са достигнали 20 хиляди. Това се случва единствено няколко седмици откакто компанията публично показа серийната версия на транспортното средство. По проект производството би трябвало да стартира през втората половина на 2023 година, а за него ще дава отговор финландската компания Valmet Automotive.
`Над

От Sono oбявиха, че приблизително всеки клиент е платил към 2 хиляди евро, с цел да резервира своя слънчев автомобил. Sion се зарежда от 54кВч LFP батерия, която за днешните стандарти е относително дребна. Тайната на автомобила се крие в 456 слънчеви полу-клетки, които са интегрирани в купето. Те прибавят сред 112 и 245 километра пробег всяка седмица според от времето и потреблението на колата.
`Над

Батерията задвижва един електромотор с мощ от 161 конски сили и оптимален въртящ миг от 270 нютон метра. Друг плюс на Sono Sion е цената от 25 хиляди евро. От компанията се надяват да произведат към 257 хиляди бройки през първите седем години на произвеждане..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР