Германската компания Сименс (Siemens) обяви, че ще се изтегли от

...
Германската компания Сименс (Siemens) обяви, че ще се изтегли от
Коментари Харесай

Сименс се изтегля от руския пазар

Германската компания " Сименс " (Siemens) разгласи, че ще се изтегли от съветския пазар вследствие на войната в Украйна.

Компанията стартира процедура по преустановяване на индустриалните си интервенции и всички бизнес действия в страната. Новината бе оповестена по време на оповестението на финансовите резултати за второто тримесечие на актуалната финансова година.

След началото на войната " Сименс " спря всички нови бизнес интервенции и интернационалните доставки за Русия и Беларус.

Изтеглянето ще бъде осъществено в сходство с регулаторните условия и интернационалните наказания.

" Ние осъждаме войната в Украйна и взехме решение да прекратим нашите индустриални бизнес действия в Русия. Това не беше елементарно решение, като се има поради задължението ни да се грижим за нашите чиновници и дългогодишните взаимоотношения с клиенти на пазар, на който сме дейни от съвсем 170 години. Оценяваме въздействието върху нашите чиновници и ще продължим да ги поддържаме по най-хубавия метод. В същото време предоставяме филантропична помощ на нашите сътрудници и народа на Украйна и заставаме паралелно до интернационалната общественост в апелите за мир ", сподели Роланд Буш, президент и основен изпълнителен шеф на " Сименс ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР