Германската компания PTScientists от известно време планира да проведе мисия

...
Германската компания PTScientists от известно време планира да проведе мисия
Коментари Харесай

Nokia и Vodafone ще осигурят 4G на Луната







Германската компания PTScientists от известно време възнамерява да организира задача на Луната. Нейния Quattro роувър, сътрудник в производството на който е Audi, през 2019 ще учи повърхността на земния сателит и деликатно ще се върне към точката на кацане на „ Аполо 17”. Сега екипът ще работи с Vodafone и Nokia за основаването на основана на Луната мрежа за връзка, употребяваща 4G LTE, която да изпрати до Земята видео клипове с висока формулировка.

Базовата станция на Vodafone ще комуникира с роувърите, до момента в който те събират облици и видео клипове на лунните пейзажи. 4G мрежата ще употребява 1800 MHz радиочестотна лента, с цел да изпраща HD видео клипове до Автономен модул за кацане и навигация, който по-късно ще се свърже с PTScientists в Берлин. Nokia основава мрежово съоръжение – особено предопределено за космоса, което ще тежи общо по-малко от кг.

4G е по-енергоефективна от аналогово радио и ще разреши по-голямо количество данни да се трансферират сред роувърите и станцията. От Nokia акцентират, че тази задача поддържа развиването на новите галактически технологии за бъдещето шерване, култивиране и предпазване на данни. Освен това тя ще помогне за развиването на информационната инфраструктура, нужна на учените, промишлеността и просветителните институции при осъществяването на проучвания на нашия сателит.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР