Германската компания Леони (Leoni) ще инвестира в региона на Плевен

...
Германската компания Леони (Leoni) ще инвестира в региона на Плевен
Коментари Харесай

Германска компания ще прави предприятие край Плевен и ще разкрие над 2 хил. работни места

Германската компания " Леони " (Leoni) ще влага в района на Плевен 32 млн. евро в ново индустриално дружество и ще разкрие над 2 хиляди работни места. Това се разбра през днешния ден, откакто ръководителят на заводите на компанията за Европа Ралф Зингман връчи на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев формалното решение на борда на шефовете на концерна за пускане на плана в България.

Очаква се още тази година да стартира поетапното разкриване на индустриалните мощности. По плана е работено повече от година, като за този интервал администрацията е дала отговор на потребностите на вложителя, включително са направени и законодателни промени, с цел да може да започва тяхното произвеждане, прецизираха от икономическото министерство.

Областният шеф на Плевен Мирослав Петров сподели от своя страна, че това е най-голяма задгранична инвестиция в района за последните 10 години. Според него тази инвестиция и предстоящото откриване на толкоз нови работни места ще дадат нов подтик на локалната стопанска система.

Ралф Зингман изясни, че " Леони " плануват да влагат 16 млн. евро в строителство и 16 млн. евро в машини и съоръжение. Предприятието в България се чака да извършва поръчките на немски клиент от автомобилния бранш. Разчетите на компанията са да стартират произвеждане до края на тази година и поетапно да застрояват нови площи и да усилват потенциала и наетите лица до постигане на цялостен размер през 2020 година

" Леони " е световен снабдител на артикули, решения и услуги за ръководство на силата и данните в автомобилния бранш и други промишлености. Компанията е най-големият снабдител за автомобилната промишленост в своята област за Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР