Германската компания Haribo съобщи, че ще организира вътрешно разследване, след

...
Германската компания Haribo съобщи, че ще организира вътрешно разследване, след
Коментари Харесай

Гръмна скандал около бонбоните "Haribo". Правели ги бразилци в робски условия, избивали мъчително животни заради желатина

Германската компания " Haribo " заяви, че ще провежда вътрешно следствие, откакто се появиха обвинявания, че третира служащите си като плебеи, а също по този начин мъчи и убива животни за производството на своите бонбони, написа Huffington Post. Германската документална поредност " Markencheck " (Проверка на марки) разгласи възмутителните обвинявания против Харибо.
Работниците в Бразилия живеят като плебеи, някои от тях са малолетни и са принудени да спят навън или в камиони, нямат достъп до чиста вода и медикаменти, а заработват към 12 $ дневно, твърди се в документалката.


Второто обвиняване се отнася за една от съставките на гумените бонбони - желатинът, който се добива от животинска кожа и кости, макар че има вегетариански други възможности. Според документалния филм Харибо мъчи и убива свине, за добиването на желатин, а фрагментите демонстрират животни, които лежат в личните си екскременти и с отворени рани, до момента в който ги умъртвяват трудно.
Компанията разяснява пред вестника, че е " съществено загрижена " за обстановката, разказана във кино лентата и, че ще открие вътрешно следствие.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР