Германската компания Daimler намали прогнозата си за печалба през 2018

...
Германската компания Daimler намали прогнозата си за печалба през 2018
Коментари Харесай

Daimler очаква срив на печалбата заради търговската война

Германската компания Daimler понижи прогнозата си за облага през 2018 година, а BMW съобщи, че изследва " стратегически благоприятни условия " поради комерсиалната война сред Китай и Съединените американски щати, предава Reuters.

Daimler заяви, че вносните мита за коли, създадени в Съединени американски щати и предопределени за Китай, ще понижат продажбите на Mercedes-Benz. Анализаторите на Morgan Stanley считат, че Daimler няма да е единствената компания, която ще понижи прогнозата за облага.

BMW, която също изнася SUV от Съединени американски щати за Китай и Европа, удостовери прогнозата си за тази година, само че съобщи, че тя зависи от международните политически настроения и че компанията залага, че те ще останат непроменени.

По-малкият брой продажби на SUV от завода на Mercedes-Benz в Алабама за Китай ще нанесе удари за €250 милиона, считат то Evercore ISI. Акциите на производителя поевтиняха с 4,5% в Европа. Тези на BMW и VW изтриха 2,6 и 3,1% от цената си надлежно.

Предупреждението на Daimler идва в миг, в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се гласи да вкара мита върху импорт на коли. Държавният глава на най-голямата стопанска система твърди, че немските возила основават търговски дисбаланс.

То идва и малко откакто стана ясно, че немските автомобилни производители поддържат предлагането Европейският съюз да отстрани митата върху вноса на коли, като се надяват по този начин напрежението да бъде понижено.

Предложеното от Китай мито от 25% върху създадените в Съединени американски щати коли ще доближи 270 000 коли. Германските производители в Съединени американски щати дават отговор за към $7 милиарда от общо $11 милиарда експорт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР