Германската компания BioNTech е проектирала завод за ваксини, който ще

...
Германската компания BioNTech е проектирала завод за ваксини, който ще
Коментари Харесай

BioNTech ще произвежда иРНК ваксини в Африка

Германската компания BioNTech е проектирала цех за ваксини, който ще бъде издигнат от транспортни контейнери и ще бъде изпратен за сглобяване в Африка, като задачата е да се облекчи голямото неравноправие в достъпа до ваксини против COVID-19 по света, за каквото предизвести Световната здравна организация (СЗО), съобщи Ройтерс.

Този първообраз на цех ще помогне на компанията да извърши обещанието си от предходната година да стартира произвеждане на иРНК ваксини на африканския континент, където равнищата на имунизация са доста по-ниски, в сравнение с в останалия свят.

Работата по първото индустриална апаратура за иРНК ваксини по проект би трябвало да стартира в средата на 2022 година и се чака първият модул да дойде на континента през втората част на годината, се споделя в изказване на BioNTech. Заводът би трябвало да стартира произвеждане на ваксини към 12 месеца след доставката на комплекта за монтаж.

BioNTech показа в централата си за произвеждане на ваксини в Марбург, Германия, прототипа на един от модулите пред президентите на Сенегал, Гана и Руанда, както и други високопоставени представители, в това число генералния шеф на СЗО и немския министър на развиването. Представянето се състоя преди среща на високо ниво сред водачи от Европейски Съюз и Африканския съюз, планувана за на следващия ден, когато се чака Европейски Съюз още веднъж да удостовери уговорката си към капиталов пакет за Африка на стойност 150 милиарда евро.

Освен против COVID-19 в новия цех биха могли да се създават и иРНК ваксини против други заболявания като малария или туберкулоза според от бъдещото развиване и медицинските потребности.

" Приветстваме самодейността на BioNTech за увеличение на производството на ваксини в Африка в допълнение към центъра за трансфер на иРНК технологии на СЗО в Южна Африка и неговата мрежа по света ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР