Германската компания Байер (Bayer) обяви, че е решила да продължи

...
Германската компания Байер (Bayer) обяви, че е решила да продължи
Коментари Харесай

Байер ще продължи да доставя селскостопански суровини на Русия

Германската компания " Байер " (Bayer) разгласи, че е решила да продължи да доставя на Русия съществени селскостопански първични материали, обръщайки посоката на мненията, направени през март, че доставките за 2023 година ще зависят от това Русия да спре нашествието си в Украйна, съобщи Ройтерс.

Най-голямата компания за семена и пестициди в света заяви на уеб страницата си, че нейният ход има за цел " да помогне за попречване на това, което може да се трансформира в невиждана хранителна рецесия " и че достъпът до съветска храна е от значително значение в това отношение.

През март " Байер " спря всички свои интервенции в Русия и Беларус, които не са свързани с съществени артикули, и заплаши да приключи главните доставки като семена и пестициди, в случай че Москва продължи своите непровокирани офанзиви против Украйна.

Обратът в понеделник идва вследствие на съглашение, подписано от Русия, Украйна, Организация на обединените нации и Турция на 22 юли за разрешаване на износа на зърно през три украински черноморски пристанища, блокирани преди този момент от съветския черноморски флот, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР