Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че Европа трябва спешно да

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че Европа трябва спешно да
Коментари Харесай

Меркел и Макрон: Европа трябва спешно да реформира Шенгенското пространство

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че Европа би трябвало незабавно да реформира Шенгенското пространство за свободно придвижване след последните терористични офанзиви във Франция и Австрия, съобщи Ройтерс.

" Искам да загатна системата за влизане и излизане в Шенгенското пространство, която би трябвало да е подготвена през 2022 година. Жизненонеобходимо е да се знае кой влиза в Шенгенското пространство и кой излиза от него ", сподели Меркел във вторник вечерта след среща с други европейски водачи.

Европейските страни имат потребност от съгласуван и бърз отговор за справяне с терористичната опасност, съобщи френският президент Еманюел Макрон след видеоконферентната среща с други водачи от Европейски Съюз, отдадена на битката против ислямисткия екстремизъм, съобщи Франс прес.

Според Макрон този отговор би трябвало да включва правене на общи бази данни, продан на информация и сгъстяване на присъдите. Той също съобщи, че Европа би трябвало да преразгледа метода, по който действа Шенгенското пространство с отворени вътрешни граници.

В срещата с изключение на Меркел и Макрон участваха австрийският канцлер Себастиан Курц, който беше в Елисейския замък с френския президент, холандският министър председател Марк Рюте, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР