Германската канцлерка Ангела Меркел призова Европа да брани свободата и

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова Европа да брани свободата и
Коментари Харесай

Ангела Меркел призова Европа да брани демокрацията

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Европа да брани свободата и демокрацията, в тирада по случай честванията на 30 години от рухването на Берлинската стена, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ценностите, на които се основава Европа, би трябвало постоянно да бъдат защитавани. Трябва и в бъдеще да има задължения в поддръжка на демокрацията, свободата, човешките права и толерантността ", съобщи Меркел в Параклиса на помиряването, повдигнат покрай мястото на тогавашната Берлинска стена, която разделяше немската столица по време на Студената война.

На церемонията по честванията на 30 години от рухването на Берлинската стена участваха още немският президент Франк-Валтер Щайнмайер и държавните глави на Полша, Унгария, Чехия и Словакия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В речта си Щайнмайер благодари на някогашния водач на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, на управляващите на Съединени американски щати и на жителите на страните от Вишеградската четворка за приноса им в премахването на стената, която близо три десетилетия разделяше Берлин на източна комунистическа и западна капиталистическа част. Падането й през 1989 година бе последвано година по-късно от обединяването на Федерална Република Германия и Германска демократична република.

Europe " must stand up for democracy and freedom, for human rights and tolerance ", Chancellor Angela Merkel said as Germany commemorated the fall of the Berlin Wall in 1989. | https://t.co/B86Ftcqwddpic.twitter.com/4jrZChCoEm

— RTÉ News (@rtenews) November 9, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР