Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че е дълбоко впечатлена

...
Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че е дълбоко впечатлена
Коментари Харесай

Меркел е дълбоко впечатлена от демократичното движение в Беларус

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели през днешния ден, че е " надълбоко впечатлена " от демократичното придвижване в Беларус, отбелязвайки половин година от началото на митингите, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира ДПА.

" Управляващите, наподобява, си правеха сметка, че светът ще не помни тези смели хора. Не можем да допуснем това ", съобщи Меркел в седмичното си послание по интернет.

Според нея беларуското държавно управление би трябвало да спре насилието против мирните стачкуващи, които се събират от седмици.

" Германия и Европейският съюз ще продължат да търсят сметка на виновните за продължаващите нарушавания на човешките права в Беларус ", сподели тя.

По думите ѝ беларуският президент Александър Лукашенко и хората от неговото обграждане би трябвало да почитат свободата на изложение.

В Беларус избухна вътрешнополитическа рецесия след президентските избори на 9 август, на които Лукашенко беше разгласен за победител с 80,1 % от гласовете. Оттогава има митинги, а Европейски Съюз към този момент не признава Лукашенко за президент.

Германското държавно управление одобри проект за деяние, с който желае да помогне на преследвани членове на опозицията в Беларус по-лесно да получават визи, a също да учредява стипендии и да поддържа самостоятелни медии.

" Това няма да реши спора сред правата и репресиите в Беларус ", сподели Меркел. " Но демонстрира на смелите хора там, че ние сме на тяхна страна и слушаме, през днешния ден, както преди половин година ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР