Германската канцлерка Ангела Меркел и президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Германската канцлерка Ангела Меркел и президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Меркел и Тръмп обсъдиха по телефона Сирия и новите руски оръжия

Германската канцлерка Ангела Меркел и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разискаха нощес по телефона обстановката в Сирия и новите оръжейни системи, огласени през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин, предадоха международните агенциив петък.

Канцеларията на Меркел заяви, че двамата водачи са се съгласили, че силите на сирийското държавно управление и техните съветски и ирански съдружници би трябвало да съблюдават резолюцията на Съвета за сигурност за преустановяване на огъня в Сирия. " Тази резолюция изисква неотложно прекъсване на огъня в Сирия ", съобщи представителят на канцлерката Щефен Зайберт.

Двамата водачи приканиха Москва да приключи присъединяване си в бомбардирането на следеното от бунтовниците предградие на Дамаск Източна Гута. Те желаеха държавното управление на Башар Асад да бъде държано отговорно за утежняването на филантропичната обстановка в предградието, за потребление на химически оръжия, набези против мирни жители и филантропична обсада.

И двамата водачи са изразили безпокойствие по отношение на огласените през вчерашния ден от президента Владимир Путин нови оръжейни системи " и техните отрицателни последици за интернационалните старания за надзор над оръжията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР