Германската железопътна компания Deutsche Bahn AG стартира процеса на продажба

...
Германската железопътна компания Deutsche Bahn AG стартира процеса на продажба
Коментари Харесай

Стартира набирането на оферти за продажбата на логистичното поделение на германските железници Deutsche Bahn

Германската железопътна компания Deutsche Bahn AG започва процеса на продажба на логистичното си поделение DB Schenker и е подготвена да прегледа предложения от евентуални купувачи .

Надзорният съвет на Deutsche Bahn утвърди продажбата на DB Schenker преди година, която договорка може да бъде оценена на умопомрачителните 20 милиарда евро, напомня Интерфакс.

DB Schenker е един от 4-те най-големи логистични оператора в света и има мощна пазарна позиция, се споделя още в известието на Deutsche Bahn.

Това поделение способства доста за растежа на компанията през последните години, само че се нуждае от спомагателен капитал и еластичност, се споделя в изказването на немските железници Deutsche Bahn.

Постъпленията от продажбата на логистичното отделение DB Schenker ще останат в Deutsche Bahn, като забележителна част от тях ще бъдат употребявани за понижаване на дълга на жп оператора.

Продажбата на подразделението ще разреши на Deutsche Bahn да форсира доста префокусирането си върху главния си бизнес, се показва в изказването.

DB Schenker има активност допълнително от 130 страни в света, с личен състав от общо над 76,6 хиляди души.

Гpyпaтa Dеutѕсhе Ваhn пpeдocтaвя ycлyги зa жп пpeвoз нa тoвapи и пасажери, a cъщo и лoгиcтични ycлyги. Πepcoнaлът й нaдxвъpля oбщo 330 xиляди дyши, oт ĸoитo oĸoлo 220 xиляди paбoтят в Гepмaния. Ocнoвният бизнec нa Dеutѕсhе Ваhn e cъcpeдoтoчeн в Гepмaния, ĸъдeтo ĸoнцepнът ce зaнимaвa c жeлeзoпътeн и aвтoбyceн пpeвoз нa пасажери, ĸaĸтo и пpeвoз нa тoвapи c жeлeзoпътeн тpaнcпopт.
 Германските железници Deutsche Bahn оферират за продажба логистистичното си отделение за невероятните €20 милиарда
Германските железници Deutsche Bahn оферират за продажба логистистичното си отделение за невероятните €20 милиарда

Вече има евентуални инвеститори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР