Германската институция за конкуренция не прие твърденията на Луфтханза“, че

...
Германската институция за конкуренция не прие твърденията на Луфтханза“, че
Коментари Харесай

Проверяват Луфтханза за надути цени

Германската институция за конкуренция не одобри изказванията на „ Луфтханза “, че повишението на цените за вътрешни полети е просто резултат от софтуера за автоматизирано запазване, казвайки, че фирмите не би трябвало „ да се крият зад логаритми “. Службата за битка против картелите ревизира обвиняванията, че цените на „ Луфтханза “ по някои от вътрешните линии са скочили, откакто в края на октомври спря да лети банкрутиралата „ Еър Берлин “, съобщи Пик.

От „ Луфтханза “ отхвърлят смяна на методите за установяване на цените на билетите, потвърждавайки, че изцяло автоматизираната система за резервации реагира на повишение на търсенето, последвало краха на „ Еър Берлин “, което се отразило под формата на по-високи междинни цени.

Само че в изявление за в. „ Зюддойче цайтунг “ шефът на СБК Андреас Мунд сподели, че това опрощение не устоя. “Компаниите не могат да се крият зад логаритми. Тези логаритми не са писани от скъпия Господ в парадайса. “

Експерти в бранша установяват, че билетите на „ Луфтханза “ по някои посоки са се нараснали с 30%. От компанията обаче не престават да отхвърлят, че инкасират доходи от преобладаващата си позиция и дадоха обещание да усилят пътникоместата по най-популярните направления. В изказване, изпратено до Агенция Франс Прес, от „ Луфтханза “ декларират, че не са правили никакви внезапни нараствания за пътешестване в Германия или Европа " в продължение на повече от година ".

Крахът на " Еър Берлин " докара до сериозен дефицит, споделят от самолетната компания, което води до по-бързо запазване на местата за полетите.

" И по този начин, може да се получи, че за резервации в последната минута по някои направления са налице единствено относително по-скъпите класове за резервации. "

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР