Германската институция за конкуренция не прие твърденията на Луфтханза“, че

...
Германската институция за конкуренция не прие твърденията на Луфтханза“, че
Коментари Харесай

Антимонополът в Германия проверява скок на билетите на Lufthansa


Германската институция за конкуренция не одобри изказванията на „ Луфтханза “, че повишението на цените за вътрешни полети е просто резултат от софтуера за автоматизирано запазване, казвайки, че фирмите не би трябвало „ да се крият зад логаритми “. Службата за битка против картелите (СБК) сега ревизира обвиняванията, че цените на „ Луфтханза “ по някои от вътрешните линии са скочили, откакто в края на октомври спря да лети банкрутиралата „ Еър Берлин “, съобщи БГНЕС. От „ Луфтханза “ отхвърлят смяна на методите за установяване на цените на билетите, потвърждавайки, че изцяло автоматизираната система за резервации реагира на повишение на търсенето, последвало краха на „ Еър Берлин “, което се отразило под формата на по-високи междинни цени.

Само че в изявление за в. „ Зюддойче Цайтунг “ шефът на СБК Андреас Мунд сподели, че това опрощение не устоя. “Компаниите не могат да се крият зад логаритми. Тези логаритми не са писани от скъпия Господ в парадайса. “ Експерти в бранша установяват, че билетите на „ Луфтханза “ по някои посоки са се нараснали с 30%. От компанията обаче не престават да отхвърлят, че инкасират доходи от преобладаващата си позиция и дадоха обещание да усилят пътникоместата по най-популярните направления.

В изказване, изпратено до Агенция Франс Прес, от „ Луфтханза “ декларират, че не са правили никакви внезапни нараствания за пътешестване в Германия или Европа " в продължение на повече от година ". Крахът на " Еър Берлин " докара до сериозен дефицит, споделят от самолетната компания, което води до по-бързо запазване на местата за полетите. " И по този начин, може да се получи, че за резервации в последната минута по някои направления са налице единствено относително по-скъпите класове за резервации. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР