Германската икономика вероятно е била в стагнация през последното тримесечие

...
Германската икономика вероятно е била в стагнация през последното тримесечие
Коментари Харесай

Германия може и да избегне рецесията

Германската стопанска система евентуално е била в застоялост през последното тримесечие на предходната година и е повишена с 1,9% през цялата 2022 г. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на Федералната статистическа работа.

Тези данни допускат, че най-голямата стопанска система в Европа може да избегне рецесията през зимата.

Увеличението на Брутният вътрешен продукт с 1,9% за цялата година е даже повече от междинната прогноза измежду икономисти за 1,8% напредък през 2022 година

Първоначалното отчитане за четвъртото тримесечие допуска, че Германия може да избегне криза, чието изискване е да има две поредни тримесечия на стесняване.

Има от ден на ден признаци, че стопанската система на страната, която набъбна през третото тримесечие, може да предотврати най-лошия спад, провокиран от понижените енергийни доставки от Русия след нашествието в Украйна.

Прочуване от предишния месец демонстрира, че перспективите пред стопанската система са се подобрили макар енергийната рецесия и високата инфлация.

По-рано тази седмица Моника Шницер, стопански консултант на държавното управление, съобщи, че инфлацията в Германия евентуално е достигнала своя връх, защото цени на силата в международен мащаб са се намалили, и предвижда цените на природния газ да продължат да падат и през тази година.

Инфлацията в Германия се намали за втори следващ месец през декември поради поевтиняването на силата и еднократното заплащане от държавното управление на сметките за сила на семействата.

Коефициентът на държавния недостиг на Германия записва 2,6% от Брутният вътрешен продукт през 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР