Германската икономика ще се свие с 0,3 процентни пункта през

...
Германската икономика ще се свие с 0,3 процентни пункта през
Коментари Харесай

Обезпокоителни са новите данни на МВФ за свиване на германската икономика

Германската стопанска система ще се свие с 0,3 процентни пункта през тази година. Това демонстрират настоящите стопански данни на Международния валутен фонд.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек през днешния ден разгласи, че новите данни на МВФ са притеснителни, само че имат и своето пояснение:

" Данните, несъмнено, по никакъв начин не са положителни. Не можем да ги подценяваме. Но няма мотив за боязън. За Германия има и разумно пояснение за какво те са такива - немската промишленост бе преди всичко доста подвластна от съветския газ. Други райони въобще нямаха този проблем - Съединени американски щати, Англия, Испания, те въобще не използваха съветски газ и преди този момент. Германия трябваше да замести съветския газ с други източници и следствията от това бяха по-високите цени на силата ".

Освен това Германия, като страна експортьор, е изключително подвластна от действието на международните пазари, уточни още Хабек. Той добави и инфлацията и лихвената политика на централните банки, които оскъпяват вложенията.

" Въпреки това изискванията за Германия като място за бизнес към момента са " доста положителни " ", съобщи той.

Германия понижава цените на силата, страната разполага с висококвалифицирани фрагменти, а страната ще подкрепи бизнеса със съществени дотации, с цел да премине по-леко през рецесията, изброи още той. Хабек има поради огромните европейски помощи, които се отпускат на концерна Тyssenkrupp, с цел да преобразува производството си на стомана от природен газ в зелен водород.

Трансформацията на стопанската система обаче ще отнеме време. Страната възнамерява тя да завърши изцяло през 2030 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР