Германската икономика ще остане в рецесия и през 2024 г.

...
Германската икономика ще остане в рецесия и през 2024 г.
Коментари Харесай

Прогноза: Германската икономика ще остане в рецесия през 2024 г.

Германската стопанска система ще остане в криза и през 2024 година Това съобщи ръководителят на отдела за макроикономически проучвания на най-голямата банкова група на Нидерландия ING Карстен Бржески пред Daily Mail.

Най-голямата европейска стопанска система претърпява двугодишна криза за първи път от началото на 2000 година, само че тя може да се окаже незначителна, предвижда специалистът. Според Бржески положението на стопанската система на страната сега е повлияно от доста отрицателни фактори. Сред тях са спирането на световните вериги за доставки, повишението на цените на силата, темповете на инфлация и намаляващото търсене в Китай на артикули от Германия. Анализаторът характеризира 2023 година като година на непрекъсната рецесия за Германия.

По-рано стана известно, че в края на 2023 година немската стопанска система се е свила с 0,3%. Официалните данни на Федералната статистическа работа на Германия (Destatis) се оказаха идентични с предварителната оценка на държавното управление. Председателят на Destatis Рут Бранд съобщи, че спадът на Брутният вътрешен продукт на страната е настъпил на фона на " многочислени рецесии ". Става въпрос за високата инфлация в страната, възходящите лихвени проценти, както и за отслабващото вътрешно и външно търсене на немски артикули, заключи Рут Бранд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР