Германската икономика се сви с 0,1 процента през второто тримесечие

...
Германската икономика се сви с 0,1 процента през второто тримесечие
Коментари Харесай

Германската икономика се сви и забави растежа на всички в еврозоната

Германската стопанска система се сви с 0,1 % през второто тримесечие от предходния тримесечен интервал, защото световните търговски спорове и проблеми в автомобилната промишленост натежаха на най-голямата стопанска система в Европа , оповестява АП.

Държавната организация за статистика Destatis съобщи, че намаляващият експорт задържа производството , до момента в който търсенето от страна на потребителите и държавните разноски вкъщи поддържат стопанската система. В съпоставяне със същото тримесечие преди година стопанската система набъбна с 0,4 %.

Германската автомобилна промишленост, главен шеф и дирек на растежа , е изправена пред провокации за адаптиране към по-строгите стандарти за нездравословни излъчвания в Европа и Китай и софтуерни промени. Несигурността по отношение на изискванията на плануваното излизане на Англия от Европейски Съюз също натежа на доверието по-общо - английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че страната му ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, със или без договорка , с цел да проправи пътя към нови търговски връзки.
 Рискът от световна криза нараства, а централните банки не са подготвени
Рискът от световна криза нараства, а централните банки не са подготвени

Силата им е лимитирана без помощта на фискалните управляващи

Анализаторът Карстен Бжески разяснява, че комерсиалните спорове и затрудненият авто бранш са основни аргументи , заради които производството е спаднало.

" Повишената неустановеност, а не директните последствия от комерсиалните спорове, понижава настроенията, а оттова и икономическата интензивност ", написа Бжески.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи нови мита за китайските артикули , до момента в който желае по-широко комерсиално съглашение и съобщи, че може да наложи мита за импорт на коли, които биха засегнали европейските производители .

Несигурността от резултата от тези диалози и по какъв начин ще наподобява бъдещият търговски режим сред Съединени американски щати, Китай и Европа се отразява на бизнес оптимизма, възпирайки бизнес разноските и вложенията .
 Пазарите в Съединени американски щати отново потеглиха надолу
Пазарите в Съединени американски щати отново потеглиха надолу

Така от началото на месеца Dow и S&P 500 изгубиха над 5 %, а Nasdaq - 5,8 %

Това е на върха на структурните промени в автомобилната промишленост , където по-строгите регулации за нездравословните излъчвания в Европа и Китай и цифровите технологии тласкат производителите да вършат съществени вложения в коли с акумулатори и основани на смарт телефони услуги с нестабилно погашение.

Германия продължава да се радва на ниска безработица от 3,1% , само че по-ниският експорт породи опасения, че отслабването на външното търсене ще се популяризира върху вътрешните консуматори и бизнеса . Германия ръководи огромен търговски и капиталов остатък с останалия свят, което го прави по-уязвим от закъснение на международната търговия.

Забавящият се напредък също ускори дебатите по отношение на практиката на немското държавно управление да ръководи бюджетните остатъци. Международният валутен фонд, Министерството на финансите на Съединени американски щати и някои икономисти в страната обявиха, че Германия би трябвало да понижи данъчните тежести и да харчи повече за инфраструктура , с цел да подтиква вътрешното търсене. Това може да направи страната по-малко подвластна от износа.
 Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули
Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули

Заради " здраве, сигурност, национална сигурност и други фактори "

Във вторник канцлерът Ангела Меркел съобщи, че не вижда потребност от подтикващ пакет " към този момент ", само че добави, че " ще реагираме съгласно обстановката ". Тя уточни проектите за унищожаване на по този начин наречения налог за взаимност, налог върху добавения приход, ориентиран към покриване на разноските, свързани с възобновяване на някогашната Източна Германия, за множеството данъкоплатци.

Тримесечният спад в Германия е причина, заради която растежът в по-широката еврозона от 19 страни се забави . Цифрите, оповестени също в сряда, потвърдиха, че растежът на еврозоната се е свил на половина през второто тримесечие на годината до едвам 0,2% . Проблемите с индустрията на Германия също способстваха за огромния 1,6% месечен спад на индустриалното произвеждане на валутния блок през юни.

Европейската централна банка алармира, че приготвя пакет от спомагателни ограничения и парични средства за стимулиране , в това число допустимо понижаване на лихвените проценти и покупки на облигации , които могат да бъдат оповестени на съвещанието на 12 септември.
 Тръмп загатна за отдръпване от СТО
Тръмп загатна за отдръпване от СТО

Разгаряне на комерсиалната война с Китай

В същото време, Уолстрийт отвори на много ниски равнища след огромни загуби в Европа , откакто немската стопанска система се сви през второто тримесечие и защото пазарът на облигации в Съединени американски щати предизвестява за допустима криза .

Индустриалното приблизително равнище на Dow Jones спадна с 400 пункта при започване на сряда.

Цените на държавните облигации на Съединени американски щати продължиха да порастват, до момента в който вложителите търсеха сигурност, като за малко изтласкаха основна рентабилност под прага, който вярно предвижда рецесии в предишното .

Dow падна с 388 пункта, или 1,5%, до 25 894. S&P 500 загуби 39 пункта, или 1,3%, до 2887. Nasdaq загуби 1,5% до 7,894.
 Индонезия плаши Европейски Съюз с комерсиална война
Индонезия плаши Европейски Съюз с комерсиална война

Страната се готви да вдигне вносните мита на млечната продукция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР