Германската икономика се сви леко през първото тримесечие на 2023

...
Германската икономика се сви леко през първото тримесечие на 2023
Коментари Харесай

Германската икономика навлиза в рецесия

Германската стопанска система се сви леко през първото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца, като по този метод влезе в криза. Това оповестява организация Ройтерс, базирайки се на данни на немската статистическата работа.

Брутният вътрешен артикул е намалял с 0,3% за тримесечието, поправен за цените и календарните резултати. Това следва спад от 0,5% през четвъртото тримесечие на 2022 година Рецесията нормално се дефинира като две поредни тримесечия на стесняване.

Предварителната оценка сподели, че Брутният вътрешен продукт стагнира през първото тримесечие и Германия заобикаля рецесията.

Инфлацията продължава да бъде задължение за немската стопанска система при започване на годината. Това беше отразено в потреблението на семействата, което понижа с 1,2 % на тримесечна база.

За разлика от това, вложенията се усилиха през първите три месеца на годината след слабата втора половина на 2022 година Имаше и позитивен принос от търговията, демонстрират данните на немската статистическа работа.
 Германия се чака да избегне рецесията
Германия се чака да избегне рецесията

Очаква се напредък от 0,1%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР