Германската икономика се сви леко през първото тримесечие на 2023

...
Германската икономика се сви леко през първото тримесечие на 2023
Коментари Харесай

Германската икономика навлиза в рецесия

Германската стопанска система се сви леко през първото тримесечие на 2023 година по отношение на предходните три месеца, като по този метод влезе в криза, демонстрират данни на статистическата работа, представени от " Ройтерс ".

Брутният вътрешен артикул е намалял с 0.3% за тримесечието, поправен с цените и календарните резултати, сочат данните. Това следва спад с 0.5% през четвъртото тримесечие на 2022 година Рецесията нормално се дефинира като две поредни тримесечия на стесняване.

Предварителната оценка сподели, че Брутният вътрешен продукт стагнира през първото тримесечие и Германия заобикаля рецесията.

 Икономическата потентност на Германия понижава Икономическата потентност на Германия понижава

Инфлацията продължи да бъде задължение за немската стопанска система при започване на годината, отбелязва статистическата работа. Това беше отразено в потреблението на семействата, което понижа с 1.2% на тримесечна база след ценови, сезонни и календарни корекции.

За разлика от това вложенията се усилиха през първите три месеца на годината след слабата втора половина на 2022 година Имаше и позитивен принос от търговията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР