Германската икономика през лятото е възстановила голяма част от загубите,

...
Германската икономика през лятото е възстановила голяма част от загубите,
Коментари Харесай

Германската икономика възстанови голяма част от загубеното в коронакризата

Германската стопанска система през лятото е възстановила огромна част от загубите, понесени поради коронакризата, сочи оценка на Бундесбанк, представена от Ройтерс.

Германската стопанска система е съумяла да компенсира малко повече от половината от внезапния срив, настъпил през първото полугодие, изчислено на тримесечна основа, прави оценка централната банка на страната.

През пролетта немският БВП (БВП) се срина с рекордните 9,7% на фона на карантинните ограничения, анулираните полети и затворените граници след спада от 2% през първото тримесечие.

За летните месеци (от юни до септември) водещите немски стопански институти чакат напредък от 6,5%. По-късно тази седмица немската статистическа работа ще разгласи формалните данни за динамичността на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие, като съгласно източници се чака в сряда, 28 октомври, държавното управление да увеличи прогнозата си за цялата 2020 година.

За да се върнем на предкризисното равнище от последното тримесечие на 2019 година обаче ни трябват още 5% напредък, предизвестява Бундесбанк. 

В отчета се отбелязва, че промишленото произвеждане е съумяло релативно да се възвърне основно заради автомобилната промишленост, която наподобява доближава предкризисното равнище на входящи поръчки макар спада на производството през месеците юли и август, който се смята единствено за краткотрайно оттегляне. 

Бундесбанк обаче показва, че внезапното повишаване на новите коронавирусни инфекции, съчетано с въвеждането на ограничавания, ще засегне промишлеността на услугите, като хотелиерският бизнес ще бъде изключително тежко обиден.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР