Германската икономика навлиза в последните седмици на годината на високи

...
Германската икономика навлиза в последните седмици на годината на високи
Коментари Харесай

Германската икономика приключва годината на високи обороти

Германската стопанска система навлиза в последните седмици на годината на високи обороти с помощта на мощната промишлена интензивност - една от аргументите фирмите все по-трудно да намират чиновници, с цел да изпълнят получените поръчки.

Това съобщи централната банка на страната в часовете, когато канцлерът Ангела Меркел претърпява най-сериозната политическа рецесия в кариерата си. Проучвателните договаряния за сформиране на държавно управление след септемврийските избори се провалиха с отдръпването на демократичните " Свободни демократи ".

Това провокира мнения, че е допустимо излаз да се потърси в предварителни парламентарни избори и започнаха спекулации, че това даже може да е последният мандат на Меркел като началник на държавното управление на Федералната република.

Според Бундесбанк постоянният приток на нови поръчки е сигнал, че промишленото произвеждане продължава да движи икономическия напредък.

" Подсилена от индустриалната интензивност, немската стопанска система евентуално ще остане на пътя на мощна агресия и през последното тримесечие на 2017г., цитира " Ройтерс " фрагмент от заключенията в месечния отчет.
Пречка пред това да се създава повече се оказва дефицитът на работна ръка и особено дефицитът в строителството и индустрията.

" Растящ дефицит на опитни чиновници може да сътвори ограничавания за продължение на мощните резултати в производството в бъдеще ", споделят анализаторите на Буднесбанк.

" В последна сметка ", добавя отчетът, " извънредно позитивното положение на трудовия пазар и фактът, че вероятностите за приходите остават оптимистични, ще подсигурява, че частното ползване ще подтиква интензивността на вътрешния пазар ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (188)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР