Германската икономика губи пара и това може да разтърси останалите

...
Германската икономика губи пара и това може да разтърси останалите
Коментари Харесай

Рецесия в Германия ще удари и тези страни

Германската стопанска система губи пара и това може да раздруса останалите страни от Стария континент, в това число Италия, Франция, Полша и Испания, написа CNBC.

В понеделник стана ясно, че индустриалният бранш в Германия е измършавял през последните два месеца. Това е следващият мрачн знак - и икономистите считат, че рецесията идва. Ако това стане, цялата еврозона е в риск поради значимостта на немската стопанска система за района.

" Очакваме второто тримесечие да е едва ", споделя Флориян Хенс, икономист в Berenberg. Той предвижда нулев напредък за актуалното тримесечие, а през третото - едва повишаване от 0,2 %. През първите три месеца на 2019 година стопанската система на Германия набъбна с 0,4 %, откакто едвам избегна криза в края на 2018 година

Хенс показва, че страните в района към този момент се намират в усложнение - изключително Италия. Тези, които се оправят добре, само че имат близки връзки с Германия - като Австрия и Източна Европа - ще бъдат " изключително уязвими на криза в Германия ".

Италия може да пострада най-тежко - не поради директните си стопански връзки с най-голямата стопанска система, а тъй като страната сега е уязвима към всевъзможен риск, споделя изпълнителният шеф на Axioma Крисоф Шон. Брутният вътрешен артикул на страната набъбна с едвам 0,1 % през първите три месеца, откакто в края на 2018 година попадна в криза. Данните сочат, че главният туристопоток в страната идва от Германия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР