Германската икономика е нараснала повече от очакваното през третото тримесечие

...
Германската икономика е нараснала повече от очакваното през третото тримесечие
Коментари Харесай

Германската икономика отчита по-висок от очакваното растеж

Германската стопанска система е повишена повече от предстоящото през третото тримесечие с помощта на износа и вложенията, осведомят международните организации, цитирайки немската статистическа работа.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия с отчитане на сезонните фактори е повишен с 0,8 % през третото тримесечие. Анализаторите чакаха напредък от 0,6 на 100.

Статистическата работа показва, че растежът е подкрепят основно от износа и вложенията в машини и съоръжение, отбелязва Асошиейтед прес.

През второто тримесечие най-голямата европейска стопанска система набъбна с 0,6 %, а през първото - с 0,9 на 100.

На годишна основа през третото тримесечие икономическият напредък е бил 2,3 %, каквито бяха и прогнозите, показва Ройтерс.

С отчитане на календарните фактори годишният напредък е бил 2,8 % през юли-септември по отношение на 2,3 % предходното тримесечие, прецизира статистическата работа, представена от Българска телеграфна агенция. Това е най-високата стойност на индикатора от началото на 2014 година.

Данните поддържат немския канцлер Ангела Меркел на фона на напъните на консервативния й блок да сформира трипартийна коалиция със " Зелените " и свободните демократи - съюз, който до момента не е бил тестван на национално ниво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР