Германската икономика e изпаднала в стагнация през второто тримесечие на

...
Германската икономика e изпаднала в стагнация през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Икономиката на Германия е в стагнация

Германската стопанска система e изпаднала в застоялост през второто тримесечие на 2023 година Според най-новите сезонно и календарно изгладени публични данни, които са поправени и по отношение на инфлацията, брутният вътрешен артикул на Германия е останал без изменение през второто тримесечие на годината, отнесено към предходното, първо тримесечие, заяви националната статистическа работа " Дестатис " (Destatis), представена от Ройтерс.

Проучване на организацията предвиждаше нарастване на немската стопанска система с 0,1 на 100, откакто изпадна в лека криза през зимата, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Дестатис " ревизира данните за предходните тримесечия, като в този момент спадът през първото тримесечие се прави оценка на 0,1 на 100 спрямо по-ранната оценка за стесняване с 0,3 на 100. Данните за последното тримесечие на 2022 година също бяха ревизирани и в този момент демонстрират спад с 0,4 на 100, вместо по-рано огласеното понижение с 0,5 на 100.

Потреблението на немските семейства се е нормализирало през второто тримесечие след слабото зимно полугодие, сочат още данните.

На годишна база през интервала април - юни стопанската система се е свила с 0,2 на 100, по данни, поправени на ценова и календарна база.

" Продължаваме да виждаме по какъв начин немската стопанска система е заседнала в " зоната на здрача " - сред стагнацията и рецесията ", сподели световният началник на макросектора на Ай Ен Джи (ING) Карстен Бжески.

Слабата покупателна дарба, по-малкото насъбрани поръчки, въздействието на високите лихви и предстоящото закъснение на стопанската система на Съединени американски щати - това са причини за слабата икономическа интензивност в Германия, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР