Германската групировка Бе Ем Ге придоби каталога на пионера на

...
Германската групировка Бе Ем Ге придоби каталога на пионера на
Коментари Харесай

Групировката Бе Ем Ге придоби каталога на Жан-Мишел Жар

Германската формация Бе Ем Ге закупи каталога на пионера на електронната музика Жан-Мишел Жар, заяви Агенция Франс Прес.

Сделката, чиято стойност не се оповестява, " е най-голямата, сключвана от Бе Ем Ге във Франция ", уточни групировката. Тя е следващата от изкупването на музикални права от водещи компании в бранша, привлечени от облагите, които носи стриймингът.

Бе Ем Ге към този момент притежаваше правата върху записите на трите първи албума на Жан-Мишел Жар - приетите за класики " Oxygene ", който беше първият му международен триумф, и " Equinoxe ".

Групировката управлява правата на водещи музиканти като Лени Кравиц и Кайли Миноуг.

Жан-Мишел Жар е на 73 години. Той е продал 85 млн. албума през кариерата си и е подобрил няколко върха с грандиозни концерти по целия свят, като този в бизнес квартала на Париж " Дефанс " през 1990 година, който събра 2,5 млн. души. Неотдавна стриймингът на концерта му със синтезирани облици в катедралата " Нотр Дам " за Нова година притегли 75 милиона души, заяви Бе Ем Ге.

" Това е ново начало, което ми разрешава да развъртвам нови хрумвания и ми дава опция да проучвам нови територии - сподели Жан-Мишел Жар. - Заедно ще просперираме ".

Почитателят на новите технологии продължава да композира и влага в метавселената. Издаването на новия му албум е планувано за септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР