Германската футболна легенда Франц Бекенбауер се бори с болест и

...
Германската футболна легенда Франц Бекенбауер се бори с болест и
Коментари Харесай

Франц Бекенбауер бори болест, мъчат го и последиците от скандала за Мондиал 2006

Германската футболна легенда Франц Бекенбауер се бори с болест и с последствията от абсурда към семейството на Световното състезание през 2006, сподели брат му Валтер, представен от ДПА. Нов документален филм за международния първенец от 1974 ще се излъчи от немския ефирен канал ARD през януари, като фокусът ще бъде върху спортните му триумфи.

78-годишният сега Бекенбауер бе упрекнат, че е употребявал въздействието си да помогне на Германия да купи гласове от ФИФА, с цел да завоюва правото за образуване на Мондиала през 2006. Обвиненията не са потвърдени, само че Бекенбауер се отдръпна от обществения живот и сега живее в Австрия.

" Ако кажа, че е добре, ще излъжа, а аз не желая да неистина. Той не се усеща добре. Постоянно му се сменя настроението ", споделя брат му в документалния филм, в който не се демонстрира самият Бекенбауер.

Бившият немски политик Волфганг Шойбле, който бе вътрешен и финансов министър на страната и който умря на 81-годишна възраст в сряда, пази Бекенбауер във кино лентата. " Скандалът към това ми наподобява пресилен. Той сигурно е правил неточности, никой не прави всичко както би трябвало. В това отношение той също е човек ", споделя Шойбле.

Световният първенец и като треньор през 1990 не трябва да бъде натоварван с обвинявания за 2006, счита и някогашният външен министър на Германия Йошка Фишер.

" Германците желаеха Световното състезание, в това число и аз, и бяхме щастливи да имаме Франц Бекенбауер. Трябва да упрекваме и себе си ", споделя той в документалния филм. " Не мога да схвана по какъв начин хората се отдръпнаха и по какъв начин Бекенбауер се трансформира внезапно в изверг, макар страхотните неща, които е направил за страната си ", споделя още Фишер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР