Германската футболна федерация е осъществила първоначален контакт с агента на

...
Германската футболна федерация е осъществила първоначален контакт с агента на
Коментари Харесай

Германската футболна федерация се е свързала с Юлиан Нагелсман за поста национален селекционер

Германската футболна федерация е осъществила първичен контакт с сътрудника на Юлиан Нагелсман на фона на търсенето на нов треньор на националния тим, заяви вестник " Билд ".

Германия е подложена на напън да откри нов селекционер преди семейството на Евро 2024, откакто Ханзи Флик беше уволнен предходната неделя след домакинската загуба с 1:4 от Япония и единствено четири победи в последните си 17 мача.

" Билд " твърди, че шефът на Бундестима Руди Фьолер, който изпълняваше ролята на старши треньор при успеха с 2:1 над Франция във вторник, се е свързал с сътрудника на Нагелсман Фолкер Щрут.

Нагелсман беше уволнен от Байерн Мюнхен през март, само че той към момента има контракт с немския първенец до 2026 година. Въпреки това " Билд " заяви по-рано тази седмица, че Байерн ще се откаже от трансферната сума, ако Нагелсман и Германската федерация реализиран съглашение.

В подмяна централата ще би трябвало да заплати 100 % от заплатата на Нагелсман. Байерн също няма да заплати на някогашния си треньор обезщетение.

Почетният президент на Байерн Ули Хьонес също сподели, че клубът няма да пречи на договарянията.

Фьолер настоя, че не е разполагаем за треньор за по-дълъг интервал. Той и президентът на немската федерация Бернд Нойендорф към този момент отхвърлят да спекулират с възможни имена, които да поемат поста.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остава топ претендент, Матиас Замер се твърди, че не е разполагаем след тежките здравословни проблеми преди няколко години, Ралф Рангник сподели, че ще остане отпред на Австрия, а някогашният треньор на младежите до 21 години Щефан Кунц води Турция. Ветеранът Феликс Магат и австриецът Оливер Гласнер също се загатват.

Следващите мачове на немския народен тим са на 14 октомври против Съединени американски щати в Хартфорд и три дни по-късно против Мексико във Филаделфия.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР