Германската федерална прокуратура обяви днес, че е арестуван руски учен,

...
Германската федерална прокуратура обяви днес, че е арестуван руски учен,
Коментари Харесай

Скандал! Германия арестува руски учен за шпионаж в полза на Москва

Германската федерална прокуратура разгласи през днешния ден, че е задържан съветски академик, упрекнат в предаване на сензитивна информация от университет в Германия на Москва в подмяна на пари, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказването се показва, че обвиненият, разпознат като Илнур Н. е арестуван в петък по съмнение, че е „ работил за съветска загадка работа най-малко от началото на октомври 2020 година “

Мъжът, който работил като теоретичен помощник в неназован немски университет, се срещнал минимум три пъти със чиновник на съветската Служба за външно разузнаване сред октомври 2020 година и юни 2021-а. На две от срещите той предал информация от университета в подмяна на възнаграждение в кеш.

Германските управляващи са претърсили дома и работното място на арестувания. В събота той е бил изправен пред арбитър, който го е оставил в ареста.

Случаят идва във време на обтегнати връзки сред Германия и Русия по редица въпроси, в това число продължаващото отнемане от независимост на рецензия на Кремъл Алексей Навални, който бе лекуван в Берлин след отравяне, което едвам не го умъртви.

Правителството на канцлера Ангела Меркел също така работеше за удължение на режима на наказания поради анексирането на полуостров Крим от Русия.

Но макар интернационалните рецензии, Берлин не се отхвърли от проектите за довеждане докрай на газопровода „ Северен поток 2 “, който ще удвои доставките на природен газ от Русия за Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР