Германската федерална банка (Бундесбанк) предложи да се увеличи възрастта за

...
Германската федерална банка (Бундесбанк) предложи да се увеличи възрастта за
Коментари Харесай

Бундесбанк: Пенсия в Германия чак на 69 години за родените след 2001-ва

Германската федерална банка (Бундесбанк) предложи да се усили възрастта за пенсиониране в страната до 69,3 години, само че единствено жителите, родени през 2001 година или по-късно, могат да бъдат наранени от новите правила, заяви Канал 3.

Бундесбанк изрази това предложение в месечния си отчет за октомври тази година. Банковите специалисти означават, че през последните години обстановката с пенсионното обезпечаване остава релативно " спокойна “. Причините за това са промените, провеждани от държавното управление, пауза в демографските промени и положителната динамичност на пазара на труда. " Вноските понижиха, а заплащанията бяха разширени. ", се споделя в документа.

Но в бъдеще " демографските промени ще окажат напън върху пенсиите “. " Очаква се продължителността на живота да се усили и доста хора ще бъдат пенсионери през средата на 2020-те. Федералното държавно управление има намерение да организира пенсионна промяна в дълготраен проект ", споделят в разбора на банката.

Експертите напомнят, че до началото на 2030-те години (от 2031 г.) възрастта за пенсиониране ще се усили до 67 години (хората, които са родени не по-рано от 1964 година, ще стартират да се пенсионират).

" Началото на промяната може да бъде по-нататъшно обвързване (на възрастта за пенсиониране) в сходство с увеличението на продължителността на живота. Това се предлага от интернационалните организации. Това би разрешило увеличението на възрастта за пенсиониране, тъй че салдото сред възрастта за пенсиониране и работното време да остане постоянен. Увеличаването на продължителността на живота може по-късно да бъде обвързано с по-дълъг трудов стаж, само че в това време ще се усили пенсионната възраст до 69,3 години ", се споделя в отчета.

В резултат интервалът на претовареност ще бъде продължен, което ще има позитивен резултат върху обществените осигуровки и данъчната система, а самата пенсия ще се усили заради по-дългия период за погашение на пенсионни вноски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР