Германската федерална агенция за ИТ сигурност (BSI) препоръча наскоро антивирусния

...
Германската федерална агенция за ИТ сигурност (BSI) препоръча наскоро антивирусния
Коментари Харесай

Националната ни сигурност е застрашена от Касперски?

Германската федерална организация за ИТ сигурност (BSI) предложи неотдавна антивирусния програмен продукт " Касперски “ да не се употребява, като предизвести за вероятни уязвимости на съветският програмен продукт.

Оказа се, че част от нашата администрация употребява точно " Касперски “ за отбрана против хакерски атаки. Това показа министърът на електронното ръководство Божидар Божанов в обществените мрежи.

" Тук е значимо да уточним, че по-добре " Касперски “, в сравнение с никаква. И до момента в който администрациите стигнат през процеса да си обновят антивирусната, би трябвало да останат най-малко с някаква, тъй че не сме им казвали " спирайте “. Ние мислим, дали да препоръчаме промяната му, само че не мислим да наредим, с какво да бъде заменен “, изясни министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Има страни, които към този момент не разрешиха потреблението на съветската антивирусна стратегия. Още през 2018 година Нидерландското държавно управление там реши, че съветският антивирусен програмен продукт към този момент не може да се употребява " поради гарантиране на националната сигурност “. А подозренията бяха, че той може да бъде инфилтриран от страни, предава БНР.

Докладите на нидерландските управляващи в никакъв случай да не станаха обществени, фирмите също бяха призовани да спрат да го употребяват. Към 2018г. и американското законодателство беше към този момент забранило използването на софтуера за отбрана, с претекстове, че компанията има връзки с съветското държавно управление. 

Компанията, която създава антивирусната стратегия, отхвърли да е пособия или да оказва помощ на държавни управления за кибершпионаж или кибер-офанзивни дейности.

" Касперски е частна световна компания за киберсигурност и няма никакви връзки с съветското или друго държавно управление “, написаха и преди дни те, когато немската разследваща работа посъветва институциите и компаниите в страната да заменят антивирусния програмен продукт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР