Германската енергийна компания Uniper направи изявление, в което обяви, че

...
Германската енергийна компания Uniper направи изявление, в което обяви, че
Коментари Харесай

Германската Uniper съди руския Газпром“ за недоставени количества газ

Германската енергийна компания Uniper направи изказване, в което разгласи, че взела решение да даде на съд съветският енергиен колос „ Газпром “ поради неспособността му да достави контрактуваното количество природен газ, заяви в сряда изпълнителният шеф на Uniper Клаус-Дитер Маубах, оповестява Ройтерс.

„ Uniper стартира арбитражно произвеждане против съветския „ Газпром Експорт “ (Gazprom Export) пред интернационален трибунал. Uniper претендира за вреди, понесени от компанията по отношение на количествата газ, които не са доставени от „ Газпром Експорт “ от юни насам “, се споделя в изказването на немската енергийна компания.

Тя също по този начин уточни, че е трябвало да обезпечи газ на по-високи цени, за „ да покрие личните си отговорности за доставка към клиентите “, като тези разноски възлизат на 11,6 милиарда евро и се чака да се усилят до края на 2024 година

В допълнение, Uniper също по този начин акцентира, че ще се дистанцира в допълнение, „ юридически и във връзка с личния състав “, от своето съветско бизнес отделение Unipro.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР