Германската енергийна компания Дойче РеГаз (Deutsche ReGas) планира да започне

...
Германската енергийна компания Дойче РеГаз (Deutsche ReGas) планира да започне
Коментари Харесай

В Германия стартира изграждането на нов терминал за втечнен природен газ

Германската енергийна компания " Дойче РеГаз " (Deutsche ReGas) възнамерява да стартира работа по построяването на терминал за полутечен природен газ (LNG) в град Лубмин, който се намира в североизточната част на страната. Дейностите ще започват във вторник, заяви компанията, представена от ДПА.

 

Лубмин е едно от няколкото крайбрежни точки в Германия, където се плануват терминали за регазификация на полутечен естествен газ(ВПГ), доставян с кораби, имащи за цел да заменят спрените сега доставки от Русия.

 

Строителството ще има за цел да обнови индустриалното пристанище, което до момента се е употребило единствено от по-малки кораби, и да сътвори сигурна корабна стоянка, споделиха от компанията.

 

Първият газ би трябвало да бъде доставен през терминала, построен с частни средства, още през декември, показаха от енергийната компания.

 

ВПГ ще бъде доставян от огромни танкери, закотвени край Лубмин, до пристанището с по-малки спомагателни кораби-совалки и по-късно ще бъде подаван в съществуващата газова мрежа.

 

Лубмин е и мястото, където газопроводите Северен поток 1 и Северен поток 2 в Балтийско море „ дебаркират “ на немския бряг идвайки от Русия, само че сега по тях не тече съветски газ.

 

Намаляването на доставките на по-евтиния съветски газ докара до надалеч по-високи цени на силата в Германия и провокира рекордна инфлация, написа ДПА.

 

Германската енергийна компания " Ер Ве Е " (RWE) и норвежката компания " Стена-Пауър " (Stena-Powe)r също възнамеряват да изградят плаващ газов терминал в Лубмин.

 

Наетият от държавното управление терминал би трябвало да бъде подготвен за употреба до края на 2023 година

 

Министърът на стопанската система Робърт Хабек, се чака да посети посети Лубмин в понеделник.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР