Германската държавна компания Securing Energy for Europe (Sefe) подписа сделка

...
Германската държавна компания Securing Energy for Europe (Sefe) подписа сделка
Коментари Харесай

Германия подписа 15-годишно споразумение за доставка на LNG с Абу Даби

Германската държавна компания Securing Energy for Europe (Sefe) подписа договорка с националната петролна компания на Абу Даби ADNOC, съгласно която на европейската страна ще й бъде доставян LNG за 15 години напред, стартирайки от 2028 година

ADNOC подписа 15-годишното главно съглашение със Sefe за доставка на 1 милион метрични тона годишно (mmtpa) полутечен природен газ (LNG), съгласно известие на държавната енергийна компания на ОАЕ, представено от Oilprice.

Доставките на LNG ще се правят от плана Ruwais LNG на ADNOC, който сега се създава в индустриалния град Ал-Рувейс. Очаква се планът Ruwais LNG да е първото оборудване за експорт на LNG в района на Близкия изток и Северна Африка, което работи на чиста сила, което го прави един от заводите за LNG с най-нисък въглероден отпечатък в света.

За ADNOC договорката е още един късмет за експорт от LNG плана, на фона на желанието на колоса на ОАЕ да има по-голяма роля в световните доставки на LNG. За Sefe и Германия съглашението ще бъде различен източник на газ, който ще увеличи енергийната сигурност.

В края на предходната година Sefe подписа договорка за доставка на природен газ с Equinor, което е една от най-големите покупко-продажби за доставка на природен газ за норвежкия енергиен колос на стойност към 50 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР