Германската биотехнологична компания BioNTech разкритикува неспособността на Европейския съюз да

...
Германската биотехнологична компания BioNTech разкритикува неспособността на Европейския съюз да
Коментари Харесай

BioNTech смъмри неспособността на ЕС да поръча достатъчно COVID ваксина

Германската биотехнологична компания BioNTech разкритикува неспособността на Европейския съюз да поръча повече дози от нейната ваксина против ковид (COVID-19), заявявайки, че в този момент се пробва по най-бързия метод с американския си сътрудник Pfizer да усили производството на фона на опасенията от европейска " празнота ", ​​оставена от неналичието на други утвърдени ваксини.

от Общността в края на предишния месец, откакто беше утвърдена първо от , и . След това те и други страни утвърдиха имунизацията на американската или на , оставяйки Европейски Съюз да им диша прахта.
 В Европейски Съюз потеглиха камиони с имунизацията на Pfizer-BioNTech
В Европейски Съюз потеглиха камиони с имунизацията на Pfizer-BioNTech

Държавите членки ще стартират да ваксинират с имунизацията на Pfizer-BioNTech от 27 декември

С възходящите рецензии към бавния ритъм на програмата за имунизация на Европейски Съюз, Угур Шахин, началник на немската биотехнологична компания, разяснява пред " Шпигел ", че процесът на поръчки в Европа " сигурно не е протичал толкоз бързо и безпроблемно, колкото беше с други страни ".

Шахин, който основава BioNTech със брачната половинка си Йозлем Тюречи, която е основен медицински шеф на компанията, посочи, че обстановката " не е розова ", защото Европейски Съюз неправилно е предположил, че няколко разнообразни ваксини ще бъдат подготвени едновременно, по тази причина диверсифицира поръчките си.

" Предположението беше, че доста други компании ще предложат своите ваксини ", означи Шахин и добави: " Изглежда, че усещането беше: " Ще получим задоволително, няма да е толкоз зле и това е под наш надзор. " Това ме изненада . "
 Д-р Шахин: Очакваме имунизацията на Pfizer и BioNTech да е ефикасна против мутиралия вирус
Д-р Шахин: Очакваме имунизацията на Pfizer и BioNTech да е ефикасна против мутиралия вирус

Пандемията ще бъде под надзор преди идната зима...

Тюречи сподели пред немското списание, че Европейски Съюз е предположил, че ще има " кошница от разнообразни снабдители ", от които да избира. " Такъв метод е логичен. Но в един миг стана ясно, че мнозина няма да могат да доставят толкоз бързо ", съобщи тя и добави: " По това време беше прекомерно късно да се компенсира дефицитът. "

Съединени американски щати поръчаха 600 милиона дози ваксина на Pfizer/BioNTech през юли, до момента в който Европейски Съюз изчака до ноември, с цел да поръча на половина по-малко. Шахин изясни, че компаниите сега работят за увеличение на производството и " запълване на дупка заради липса на други утвърдени ваксини ".

Той уточни, че BioNTech има за цел да вкара в експоатация нов индустриален цех в немския град Марбург през февруари, " надалеч по-рано от плануваното ". Той би трябвало да може да създаде 250 млн. дози през първата половина на 2021 година
 Европейска комисия дефинитивно утвърди имунизацията на Pfizer-BioNTech Обновена
Европейска комисия дефинитивно утвърди имунизацията на Pfizer-BioNTech

Европа получи зелена светлина да стартира имунизирането

Тюречи сподели, че компанията е подписала съглашения и с пет други фармацевтични компании в Европа за увеличение на производството и е водила договаряния с други. " До края на януари би трябвало да имаме изясненост какъв брой повече можем да произведем ", съобщи Шахин.

Ваксината на Moderna би трябвало да бъде утвърдена на 6 януари от Европейската организация по медикаментите, която е под възходящ напън за бързо одобрение на имунизацията на Оксфорд/AstraZeneca, която получи зелена светлина тази седмица от Англия.

Закъсненията при производството и разпространяването на имунизацията на Pfizer/BioNtech провокираха ужас в Германия, където акцентът беше върху ваксинирането на възрастни хора в старческите домове, като някои провинции би трябвало да спрат стратегиите за имунизация в границите на дни след започването им.
 Лондон: Ваксината на Pfizer/BioNTech да не се слага на хора със съществени алергии
Лондон: Ваксината на Pfizer/BioNTech да не се слага на хора със съществени алергии

Двама служащи от Националната здравна работа са показали симптоми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР