Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) е конфискувала от Венецуела

...
Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) е конфискувала от Венецуела
Коментари Харесай

Дойче банк конфискува 20 тона злато от Венецуела

Германската банка " Дойче банк " (Deutsche Bank) е конфискувала от Венецуела 20 тона злато, които са били предоставени на банката като залог против заем, контрактуван през 2016 година, заяви организация Блумбърг, базирайки се на два самостоятелни източника. Кредитът бил в размер на 750 млн. $.

Срокът на контракта е до 2021 година, само че Венецуела е престанала да извършва изискванията по него, като не е изплащала проценти за потреблението на заема. В резултат на това банката е решила предварително да приключи контракта и да конфискува златото.

Към момента представители на Deutsche Bank отхвърлят да разясняват обстановката. Няма и позиция от Централната банка на Венецуела.

Опозицията в страната отпред с водача ѝ Хуан Гуайдо е поискала от Дойче банк да подава 120 млн. $ по сметка, до която отстраненият президент Николас Мадуро няма достъп. Тази сума, съгласно опозицията, отразява разликата в цената на венецуелското злато от момента не неговото придобиване до сегашните нива.

В напъните си за премахване на диктатора Мадуро, Съединени американски щати и над 50 страни признаха Гуайдо за законен водач на Венецуела, въпреки че той към момента няма надзор върху нито една основна институция в страната си, в това число централната банка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР