Германската автомобилна компания Volkswagen е поела по труден път, за

...
Германската автомобилна компания Volkswagen е поела по труден път, за
Коментари Харесай

Шефът на Volkswagen: Tesla се оказа по-силен от очакваното конкурент

Германската автомобилна компания Volkswagen е поела по сложен път, с цел да реализира задачата си да стане най-големият производител на електрически транспортни средства в света до 2025 година Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Херберт Дийс, като призна, че американският й съперник Tesla се е оказал „ по-силен от предстоящото “.

„ Състезанието ще бъде оспорвано, само че ние няма да се откажем “, разяснява Дийс по време на проведената от „ Файненшъл таймс “ конференция „ Бъдещето на автомобила 2022 “.

„ Трябва да призная, че не чакахме главният ни американски съперник да бъде толкоз бърз и толкоз добре квалифициран “, добави той.

Миналата година Дийс бе подложен на остри рецензии за това, че постоянно съпоставя Volkswagen с Tesla и акцентира гъвкавостта и бързината на американската компания, с цел да окаже напън върху откритите структури на немския производител.

Тази година Tesla откри първата си гигафабрика в Европа в немския град Грюнхайде, покрай столицата Берлин. Така американската компания провокира немските колоси Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz на личната им територия.

Според Дийс Volkswagen към момента има късмет да задмине Tesla като най-големият производител на електрически коли в света до 2025 година, акцентирайки необятната продуктова гама на концерна като предимство в конкуренцията.

Обръщайки се към американския пазар, където Volkswagen си е сложил за цел да удвои пазарния си дял до 10%, Дийс сподели, че проектът на компанията включва създаване на нов цех и място за произвеждане на акумулатори в страната. Той обаче отхвърли изказванията, че този ход се дължи на прекомерно огромната експозиция на компанията към Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР