Германската автомобилна компания Audi се е регистрирала като производител на

...
Германската автомобилна компания Audi се е регистрирала като производител на
Коментари Харесай

Audi се включва във Формула 1

Германската автомобилна компания Audi се е записала като производител на мотори във Формула 1. Това разгласи ръководителят на управителния ръб на Audi Маркус Дюсман, представен от Би Би Си.

Audi към момента не е разкрила дали ще управлява личен екип, както се чака, или просто ще доставя мотори.

„ Състезанията са в ДНК-то на Audi. Ако мислите за Льо Ман, DTM и Формула E, ние постоянно сме били доста дейни и доста сполучливи “, сподели Дюсман. „ Искаме да продължим тази сполучлива история във Формула 1 “, добави той.

Дюсман добави, че решението е взето заради нови правила, които включват повишен електрически съставен елемент в моторите и изцяло устойчиви горива.

От Audi обявиха, че ще разгласят екипа, с който ще обединят напъните си до края на годината.

Очакванията са компанията да поеме надзорен дял в основания в Швейцария Sauber, който сега се състезава като Alfa Romeo, и да вземе присъединяване като производител на болиди по образеца на Ferrari и Mercedes.

„ Това е значим миг за нашия спорт, който акцентира голямата мощ, която имаме като световна платформа, която продължава да пораства “, разяснява шефът на Формула 1 Стефано Доменикали

„ Също по този начин е огромно самопризнание, че прекосяването ни към хибридни мотори с стабилно гориво през 2026 година е бъдещо решение за автомобилния бранш. Всички чакаме с неспокойствие да забележим логото на Audi на решетката и ще чуем спомагателни детайлности от тях за техните проекти навреме “, добави той.

Президентът на ФИА Мохамед Бен Сулайем дефинира решението като „ крайъгълен камък “

Дюсман сподели, че нарасналият дял на мощността от хибридната част на мотора съответствува с решението на Audi да премине към производител на напълно електрически мотори.

Той добави, че ограничаването на бюджета на Ф1, въведено за първи път през 2021 година, прави конкуренцията „ доста привлекателна “ и че решението на Ф1 да стане въглеродно неутрално до 2030 година също е от основно значение.

През 2026 година Ф1 ще продължи да се организира с 1,6-литрови турбо хибридни мотори, само че ще направи обилни промени по отношение на тези, употребявани от 2014 година насам. Предвижда се хибридният детайл на мотора ще доставя повече от 50% от общата мощ.

Друга марка на Volkswagen Group - Porsche, също се чака да влезе във Ф1 през 2026 година като двигателен сътрудник на Red Bull.

Дюсман не удостовери това, само че сподели, че двете интервенции ще бъдат изцяло обособени, като активността на Audi ще е основана Германия, а тази на Porsche в Обединеното кралство, в случай че компанията се включи в конкуренцията.

BREAKING: Audi will join Formula 1 in 2026!
— Formula 1 (@F1)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР