Германската автомобилна компания Ауди продължава да поддържа плановете си за

...
Германската автомобилна компания Ауди продължава да поддържа плановете си за
Коментари Харесай

Ауди не се отказва от участие във Формула 1

Германската автомобилна компания " Ауди " продължава да поддържа проектите си за влизане в международния шампионат на Формула 1, заяви шефът им Гернот Долнер пред днешния брой на вестник " Ханделсблат ".

Има ясно взето решение от Управителния и от Надзорния съвет на " Ауди " и на " Фолксваген ", че нашата марка ще влезе във Формула 1 през 2026-а година. Планът е в действие и не е променян ", сподели Долнер.

Иначе решението, което е подкрепено с вложения от милиарди евро, беше оповестено през август 2022-а година преди Гран При на Белгия. " С новите разпореждания в този момент е точното време да се включим ", сподели тогава Маркус Дюзман - изпълнителен шеф на " Ауди " и сериозен последовател на Формула 1.

Също по този начин излиза наяве, че " Ауди " нямат желание да се включват само за развлечение, а ще преследват високи цели. Ще забележим какво можем да реализираме, само че присъединяване на олимпийския принцип не ни блазни и не е нашата цел ", съобщи още Дюзман. Въпреки упоритостта му, той беше уволнен изненадващо при започване на юни тази година. А мястото му беше заето от Долнер.

Той имаше задачата за 100 дни след назначението си да огледа капацитета на " Ауди " и да приготви влизането на корпорацията. Компанията с централа в Инголщат към този момент има и предварителна визия по какъв начин ще наподобява тяхната кола. Двигателят се създава в близкия Нойбург ам Донау, шасито идва от екипа на " Заубер ". " Ауди " е и акционер в обичайния швейцарски отбор, който към момента употребява и елементи или цялостен мотор от " Алфа Ромео ".

" Ауди " има намерение да влезе във Формула 1 през 2018 година

" Ред Бул " ще бъде основен спонсор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР