Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) отменя почти всичките си полети, планирани

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) отменя почти всичките си полети, планирани
Коментари Харесай

Луфтханза отменя почти всичките си полети през Франкфурт и Мюнхен

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) анулира съвсем всичките си полети, планувани за през днешния ден, заради стачка на водачите й, оповестява ДПА.

Тази обстановка визира към 130 000 пасажери от над 800 полета през Франкфурт и Мюнхен, двата съществени центъра на " Луфтханза ". Хората са били помолени да не идват на летищата, а вместо това да пътуват с трен или да трансформират датите на полетите си. 

Дъщерни самолетни компании на " Луфтханза ", измежду които " Суис " (Swiss), " Остриън " (Austrian), " Брасълс " (Brussels) и " Юроуингс " (Eurowings), не са наранени от стачката и ще извършват плануваните полети, заяви немският авиопревозвач.

Полетите на " Луфтханза ", които са планувани от летища отвън Германия, също ще се осъществят, в случай че самолетите и екипажите им са там, отбелязва ДПА.

Синдикатът на водачите разгласи стачката, откакто се стигна до неуспех на договарянията с управлението на самолетната компания за реализиране на групов трудов контракт. " Луфтханза " разкритикува обяването на трудовия митинг и прикани синдиката да се завърне на масата на договарянията. 

Преди това шефовете на авиопревозвача са предложили да усилят заплатите с по 900 евро на чиновник. Профсъюзите обаче упорстват за по-съществено нарастване на трудовите хонорари. " Луфтханза " отвърна, че в случай че извърши тези претенции, разноските й за заплати на водачите ще се усилят с 40 %.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР