Германската авиокомпания Lufthansa ще анулира повече от 800 полета днес

...
Германската авиокомпания Lufthansa ще анулира повече от 800 полета днес
Коментари Харесай

Стачки в Lufthansa и Air Francе днес

Германската самолетна компания Lufthansa ще анулира повече от 800 полета през днешния ден поради стачката на служащите от публичния бранш за по-високи заплати. Ще бъдат анулирани повече от половината полети през днешния ден, в това число и 58 далечни, се споделя в изказване на групата, представено от БГНЕС. Стачката ще обърка проектите на към 90 000 пасажера.

Полетите ще се върнат към естественото в сряда, макар чу ще има митинг на спомагателен личен състав и пожарникари на летището. Те ще излязат от работа сред 05,00 и 18,00 локално време, прибавят от Lufthansa.

Франкфуртското летище - най-голямото в Германия - предизвести на своя уеб страница за " обилни закъснения и анулирания ", засягащи доста самолетни компании, като изиска от пасажерите да ревизират дали техният полет ще се състои преди отпътуването. Временната " предупредителна стачка " ще засегне и летища в Мюнхен, Кьолн и Бремен, както и локален превоз, детски градини, събиране на боклуци и лечебни заведения в няколко провинции като столицата Берлин, Бавария или Северен Рейн-Вестфалия.

Днес и на следващия ден са следващите дати за стачката на Air Francе. Синдикатите стачкуват за нарастване на заплатите. Авиокомпанията заяви, че ще обезпечи 75% от полетите през днешния ден. Толкова бяха и полетите през първите четири дни на митингите от 22 февруари насам. В събота, петия ден от стачните дейности бяха осъществени 70% от полетите. Следващите дати за митинги са на 17 и 18 април и на 23 и 24 април.

Българското външно министерство прикани пътуващите да ревизират авансово разписанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР