Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че отменя почти всички свои полети ...

Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че отменя почти всички свои полети

Стачка отменя 800 полета на Lufthansa в петък

Германската самолетна компания Lufthansa заяви, че анулира съвсем всички свои полети до и от главните си немски центрове в Мюнхен и Франкфурт за петък, откакто водачите оповестиха стачка, заяви " Ройтерс ".

Авиокомпанията ще анулира 800 полета на 2 септември, което визира 130 000 пасажери, се споделя в изказване през днешния ден на Lufthansa.

Пилотите оповестиха стачните дейности, засягащи пътническите самолетни компании Lufthansa и Lufthansa Cargo, откакто договарянията за по-добро възнаграждение с немската самолетна компания се провалиха.

Стачката ще стартира в 00:01 часа в петък сутринта и ще завърши в 23:59 часа.

Прекъсването на полетния проект може да докара до спомагателни " самостоятелни анулации или закъснения в събота и неделя ", сподели Lufthansa.

Групата на самолетните компании изрази страдание за решението на синдиката, като сподели, че е предложила " доста добра оферта ", която ще увеличи главните заплати на водачите с 900 евро .

Синдикатът на водачите Cockpit търси нарастване на заплатите с 5,5 % до края на годината , автоматизирана отплата за инфлацията и поправяне на системата за заплати.

Lufthansa сподели, че целият пакет, пожелан от синдиката, ще увеличи разноските за пилотен личен състав с 40 % или 900 милиона евро.

Синдикатът обаче твърди, че с цел да се избегнат трудови разногласия, самолетната компания би трябвало " да показа доста усъвършенствана оферта ".

" В момента сме прекомерно надалеч един от различен. В допълнение към компенсирането на загубата на действителни заплати, в този момент се нуждаем на първо място от стабилно решение за структурата на обезщетенията във всички професионални групи ", сподели договарящият на Cockpit Марсел Гроелс.

С възходящата инфлация се чака груповото договаряне на заплатите да бъде с напрежение през идващите месеци в цяла Европа.

Цените на съществени артикули и услуги в Германия са се повишили със 7,9 % през годината до август, съгласно данни, оповестени във вторник от федералната статистическа организация Destatis.

Припомняме, че това е поредна стачка в компанията за последните месеци, при която се анулират до 2000 полета на ден. 

Източник: money.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg