Германската армия все още не разполага с достатъчно оборудване и

...
Германската армия все още не разполага с достатъчно оборудване и
Коментари Харесай

Германската армия се нуждае от „съществени подобрения“, казва служител

Германската войска към момента не разполага с задоволително съоръжение и личен състав макар специфичния фонд от 100 милиарда евро, основан след експлоадирането на войната в Украйна, сподели във вторник парламентарният комисар по въоръжените сили, представени от Ройтерс.

В годишния си отчет за 2023 година комисар Ева Хьогл сподели, че смяната на политиката „ Zeitenwende “ е в верния курс с общ размер от 47 милиарда евро в планове за публични поръчки, утвърдени от долната камара на Народното събрание на Бундестага.

Канцлерът Олаф Шолц разгласи Zeitenwende, нова епоха на по-настоятелна външна политика, подкрепена от повече военни разноски, на 27 февруари 2022 година, единствено дни след нахлуването на Русия в Украйна.

Като част от Zeitenwende и като първа стъпка за възобновяване на армията след десетилетия на безсилие след Студената война, Германия сътвори фонда за закупуване на съвременни оръжия и даде обещание да реализира задачата на НАТО да изразходва най-малко 2% от националния Брутният вътрешен продукт за защита от 2024г.

„ Въпреки забележителните старания, остава да се каже, че значителните усъвършенствания в личния състав, оборудването и инфраструктурата са към момента надалеч през втората година от Zeitenwende “, сподели Хьогл, който работи като бранител на правата на войските.

Хьогл сподели, че немската войска е изправена пред " голям проблем с личния състав ", като задачата й да усили броя на бойците до 203 000 до 2031 година от сегашните 181 000 е сложна за реализиране.

„ По отношение на оборудването, Бундесверът към момента не е изцяло действен “, добави Хьогл, цитирайки неналичието на муниции, по-малки продукти, като очила за нощно виждане, и огромно съоръжение като танкове и системи за противовъздушна защита.

Хьогл също се прицели в „ пустите “ жилищни пространства на бойците, като сподели, че е нужен кардинално нов метод за справяне с мухлясалите душове и порутените жилища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР