Германската армия смята, че появата на пукнатини в ЕС и

...
Германската армия смята, че появата на пукнатини в ЕС и
Коментари Харесай

Германската армия мисли какво да прави при разпадане на ЕС

Германската войска счита, че появяването на пукнатини в Европейски Съюз и увеличение на международните спорове са един от шест вероятни сюжета, които може да се осъществен до 2040 година, написа сп. "Шпигел ", представено от Ройтерс.

Европейски Съюз претърпя тежка дългова рецесия в интервала 2010-2012 година, а в този момент е изправен пред излизането на Англия от 28-членния клуб - първата страна, която избира да напусне блока.
В сюжетите стратезите на немската войска позволяват опция и други страни да последват образеца на Англия, а светът да стане "все по-размирен ".

Единият от вероятните разновидности гласи: "Разширяването на Европейски Съюз значително стопира и още страни напущат блока. Все по-размирният, от време на време безреден и обзет от спорове свят трагично е трансформирал политиката на сигурността на Германия и Европа ".

Списанието отбелязва, че отчетът ще бъде последван от съответни проекти за въоръжаване, които ще бъдат готови в идващите години.

Друг от сюжетите планува някои източноевропейски страни да спрат напредъка в интеграцията на Европейски Съюз, а други да влязат в "Източен блок ", под който евентуално се имат поради Русия и съдружниците й, отбелязва Ройтерс.

Други два сюжета предсказват завръщане на "държавния капитализъм " от съветски вид в някои страни от Европейски Съюз и прекъсване на глобализацията. В останалите два се предвижда един по-мирен свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР