Германската армия (Бундесверът) може да издържи едва два дни военни

...
Германската армия (Бундесверът) може да издържи едва два дни военни
Коментари Харесай

Официални източници сочат, че германската армия би издържала при военни действия само 2 дни

Германската войска (Бундесверът) може да издържи едвам два дни военни дейности. За това сигнализира изданието Rheinische Post, като се базира на публични данни.

Заместник-председателят на парламентарната група на ХДС Йохан Вадефул прикани за ускорение на превъоръжаването на Бундесвера и бързо обезпечаване на доставки за компенсиране на техниката, въоръженията и боеприпасите, предоставени на Украйна.

Правилната и рационална политика на доставки на оръжия и муниции за Украйна " в този момент се трансформира в тежък дефицит в Бундесвера ", сподели специалистът по външна и отбранителна политика.

" Критично значимите бойни единици могат да устоят едвам два дни в борба ", сподели Вадефул. " Очаквахме, че Бундесверът е подготвен най-малко да се пази, виновните лица трябваше да подсигуряват, че няма да се стигне до такава неприятна обстановка. Но за жалост е тъкмо противоположното. "

Развитието и преоборудването на Бундесвера отбелязва слаб прогрес, подлага на критика Вадефюл.

" Стагнацията в този момент е отговорност на Борис Писториус. Виждаме гръмки известия, само че малко действителни ограничения, които способстват за военния потенциал, който самият министър на защитата съобщи. В момента не се случва повратната точка за Бундесвера ", отбелязва Вадефул.

Издадени са заповеди само че досега съвсем нищо не е получено от Бундесвера.

" Дори когато става въпрос за закупуване на аварийни елементи, Бундесверът губи. Доставките за Украйна са верни, когато става въпрос за материали и муниции. Но в сегашната обстановка е неприемливо да няма отплата. След нападателната война на Русия против Украйна стана ясно, че имаме потребност неведнъж повече от това, което имахме ", акцентира той.

Вадефул акцентира смисъла на поддръжката и военната помощ за Украйна.
" Тя води нашата европейска борба за независимост и това е вярно и належащо ", споделя той.

Вадефул обаче упреква Бундесвера, че работи мудно, както през последните 20 години и по-скоро е подготвен за интернационалните интервенции като в Афганистан, в сравнение с да отбранява страната.

" Виждам Бундесвер, който към момента прави възлагането на публични поръчки също толкоз деликатно, внимателно и от време на време – съгласно мен – плахо, както през последните 20 години ", сподели той.

Вадефул също по този начин се съмнява дали Германия ще може да даде на отбранителните сили на НАТО изцяло боеспособна така наречен Дивизия 2025 след две години, както беше дадено.

" Това още веднъж ще бъде дивизия - както при предходните регистрации в НАТО - която ще бъде парадна, както и целият Бундесвер. Той няма да бъде оборудван с оръжейните системи, от които се нуждаем в средата на 20-те години на ХХI leu. И на първо място ще бъде незадоволително оборудван във връзка с личен състав и ресурси от муниции ", отбелязва той.

Той прикани федералното държавно управление да дефинира цели след решението за бюджета на армията.

Всичко друго би било представлявало занемаряване на бъдещите закани предвид на обстановката в Украйна, в Близкия изток и, не на последно място, в Северна Африка, акцентира Вадефул.

" Министърът изненадващо не извърши вярното си искане за още 10 милиарда за Бундесвера. И това беше сериозна политическа неточност, която в този момент има двойно влияние, тъй като обсегът на бюджетното обмисляне през идващите години, несъмнено, ще стане още по-тесен ", акцентира политикът от ХДС.

Той счита, че въвеждането на наложителна работа в Бундесвера или в частите за надзор и незабавна помощ при бедствия е от огромно значение.

" Няма да можем да осигурим ефикасна национална защита без нужния личен състав ", акцентира Вадефул.

Задължителната военна работа беше анулирана през юли 2011 година след 55 години при тогавашния министър на защитата Карл-Теодор цу Гутенберг (ХДС). Напоследък пораждат от ден на ден подозрения по отношение на това дали Бундесверът ще реализира декларираната цел от 203 000 души личен състав, акцентира Rheinische Post.

Припомняме, че при визитата си в Киев на 21 ноември немският министър на защитата Борис Писториус разгласи отпущането на нов пакет военна помощ за Украйна, на стойност 1,3 милиарда евро.

Помощта включва четири нови системи за противовъздушна защита ИРИС-Т, чието снабдяване е планувано за 2025 година, противотанкови мини както и артилерийски муниции, по-специално 155-мм снаряди, от които Украйна изпитва остра потребност.

Германия към този момент е доставила на Украйна три системи ИРИС-Т, а доставка на четвърта е планувана за тази година. Четири системи би трябвало да бъдат доставени и през 2024 година, а обещаните в този момент - през 2025 година

Писториус обаче не сподели нищо за доставки на крилати ракети " Таурус ", за каквито Украйна приканва от месеци, с цел да се нанасят удари по съветски позиции, командни центрове и логистични линии надалеч зад фронта.

Запитан по кое време Киев ще получи такива ракети, Писториус бе сбит: " Няма нова информация за ракетите Taurus ".

На 12 ноември немският министър на защитата към този момент разгласи удвояване до 8 милиарда евро на в началото плануваната за 2024 година военна помощ за Киев, показва Агенция Франс Прес.

От началото на непровокираното навлизане на Русия през февруари предходната година Съединените щати и техните сътрудници от НАТО са дали десетки милиарди долари военна и друга помощ на Украйна.

Източник: Епицентър.бг
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР