Германска ръчна граната от Първата световна война, е открита във

...
Германска ръчна граната от Първата световна война, е открита във
Коментари Харесай

Граната от Първата световна война е открита в пратка френски картофи в Хонконг

Германска ръчна граната от Първата международна война, е открита във импортирана от Франция пратка картофи за цех за произвеждане на чипс в Хонконг, заяви полицията, представена от Агенция Франс Прес. Взривното устройство е намерено през вчерашния ден в завода " Калби снакс " и е обезвредено без проблеми.

" Гранатата беше в несигурно положение, тъй като е била с изваден щифт, само че не е била избухнала ", съобщи комисар Уилфред Уон Хо-хон. Полицията разгласява видеозапис по какъв начин сапьори слагат гранатата в канализация преди да я взривят.

Взривното устройство е било необятно осем сантиметра и е тежало 1 кг. Полицията не заяви точния географски генезис на пратката картофи.

Според историци гранатата е била изоставена в окоп през Първата международна война, който след това е станал част от картофена равнища, и е била събрана дружно с картофите.

Това не е първи случай, в който в някогашната английска колония се откриват остарели муниции, само че нормално става дума за американски бомби, пуснати върху превзетата от японците територия през Втората международна война.-->

Хонконг е високомерен от Япония през декември 1941 година и е освободен през лятото на 1945 година Територията е била обсипана с бомби от Съединени американски щати при започване на Тихоокеанската военна акция.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР