Германска лекарка беше осъдена на две години и девет месеца

...
Германска лекарка беше осъдена на две години и девет месеца
Коментари Харесай

Германска лекарка отива в затвора за издавани удостоверения, позволяващи да не се носят маски

Германска лекарка беше наказана на две години и девет месеца затвор за нелегално издаване на удостоверения, позволяващи да не се носят маски, на повече от 4000 души по време на коронавирусната пандемия, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Районният съд в югозападния град Вайнхайм удостовери, че докторката е наказана за " издаване на погрешни здравни документи " на хора от цяла Германия, множеството от които тя в никакъв случай не е срещала и не е преглеждала. По време на процеса обвинената твърдяла, че носенето на маски е нездравословно за здравето на хората.

Освен че ще лежи в пандиза, дамата получи и тригодишна възбрана за практикуване на лекарската специалност и бе наказана да заплати 28 000 евро - общата сума, която е взела за издаването на документите. Офис асистентът ѝ е санкциониран с 2700 евро.

Лекарката има намерение да апелира, заяви юристът й. Десетки нейни поддръжници се събраха пред съда във Вайнхайм, с цел да стачкуват против присъдата и наложените поради пандемията ограничавания.

Миналата година Германия анулира условията за носене на маски на закрити публични места, само че те остават наложителни във влаковете, пътуващи на дълги дистанции, в лекарските кабинети, лечебните заведения, домовете за възрастни хора и в някои транспортни средства на районния публичен превоз, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР