Германска лекарка бе осъдена на две години и девет месеца

...
Германска лекарка бе осъдена на две години и девет месеца
Коментари Харесай

В Германия осъдиха на затвор лекарка - освободила от маски 4000 пациенти

Германска лекарка бе наказана на две години и девет месеца затвор за това, че по време на пандемията от ковид нелегално е освободила от носене на маски повече от 4000 души.

Общественият ефирен оператор SWR заяви, че районният съд в югозападния град Вайнхайм е осъдил докторката в понеделник за издаване на удостоверения на хора от цяла Германия, множеството от които тя в никакъв случай не е срещала или преглеждала. По време на процеса тя е твърдяла, че носенето на маски е нездравословно за здравето на хората.

Освен присъдата за отнемане от независимост, тя получава и тригодишна възбрана за работа, и ѝ е подредено да заплати 28 000 евро - сумата, която е получила за издаването на медицинските документи. Нейният офис помощник е санкциониран с 2700 евро.

Адвокатът на лекарката има намерение да апелира присъдата.

Десетки поддръжници се събраха пред съда във Вайнхайм, северно от Хайделберг, с цел да стачкуват против присъдата и пандемичните ограничавания в Германия.

Миналата година Германия анулира условията за носене на маски на доста места на закрито, макар че те към момента са наложителни във влаковете на дълги дистанции, в лекарските кабинети, лечебните заведения, домовете за възрастни хора и в някои транспортни средства на районния публичен превоз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР