Германска компания за комунални услуги Uniper отчете загуби за първата

...
Германска компания за комунални услуги Uniper отчете загуби за първата
Коментари Харесай

Германски енергиен гигант е изправен пред неплатежоспособност, заради загуба от €12 милиарда

Германска компания за комунални услуги Uniper регистрира загуби за първата половина на 2022 година от към 12 милиарда евро на фона на енергийната рецесия и намаляващите доставки на природен газ от Русия доста понижават през последните няколко месеца.

Според Uniper загубите са понесени заради нуждата от закупуване на природен газ на спот пазара, откакто Русия спряла потоците към Германия. Uniper разяснява, че загубите са свързани с упования предстоящ дефицит на газ. Около половината от облагите на Uniper преди идваха от съветски газ.

През юли държавното управление се съгласи да поеме 30% дял в компанията. Тази договорка към момента изисква утвърждение от акционерите, което се чака през третото тримесечие. Uniper получи 15 милиарда $ от държавното управление.

Според Bloomberg загубите на Uniper са измежду най-лошите в корпоративната история на Германия, отбелязвайки, че до момента в който други печелят, Uniper губи към 100 милиона евро дневно заради дефекти в договорните доставки на съветския Газпром.

От началото на годината цената на акциите на Uniper се срина с към 80% и компанията беше принудена да поеме такса от 2,7 милиарда евро, в това число заем за Северен поток 2, откакто тръбопроводът беше спрян след нашествието на Русия в Украйна, оповестява Guardian.

Uniper съобщи, че чака повече загуби през идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР